Driehonderd bezoekers bij het Gezondheidsfestival

foto Gezondheidsfestival mb

foto Gezondheidsfestival mb

Gezondheidsambassadeurs bereikten op 17 april jongstleden opnieuw 300 mensen met hun Gezondheidsfestival.

Na een zonnige ochtend mochten de middagwolken de pret niet drukken. Het was een ontzettend leuke middag met gezonde pizza’s, peuterhapjes, een shakefiets, plantenpotten maken van gerecycled materiaal, leren goed je tanden te poetsen, een waterbalie, de boer&bar, streetdance, beweegkriebels, djembé, een workshop mediawijsheid, tekenen en schilderen, zaadbommen maken, dieren knuffelen, sportactiviteiten, ontspanningsmassages en je eigen tuinbonenspread leren maken.

 Naast deze mooie activiteiten kwam stadsdeelvoorzitter Emre Ünver het nieuwe leslokaal op de Stadsboerderij openen waar vanaf nu leuke workshops, cursussen en andere educatieve dingen zullen worden gegeven op het gebied van natuur. Houd de Stadsboerderij dus in de gaten.

De vier Gezondheidsambassadeurs die in 2017 aan het traject Gezond Leven Nieuw-West hebben deelgenomen, hebben het wederom voor elkaar gekregen om een geslaagde middag neer te zetten. Karin, Milana, Peter en Ruth hebben vandaag ruim 300 mensen bereikt die allen wat meer kennis en ervaring op het gebied van gezondheid hebben opgedaan. Op het festival kon men vooral ervaren dat een gezonde leefstijl niet duur hoeft te zijn en ook gewoon dichtbij huis kan. Dat samen lekker buiten zijn al heel veel doet voor de onderlinge band. Deze bezoekers hebben natuurlijk ook weer hun eigen netwerk, waardoor we hopen dat iedere ouder iets mee naar huis neemt en het doorgeeft aan de volgende generatie. Iedereen ging met een grote lach op zijn/haar gezicht(je) weer naar huis.

Met zoveel mooie organisaties en bewoners zijn er ontzettend veel verbindingen gemaakt. Dit is nog wel de beste opbrengst van deze dag. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen, en de Gezondheidsambassadeurs in het bijzonder. Ik ben trots!

 

 

Website: Vensterwerk