Community Health School

Wil jij meer leren over gezondheid, en daarbij iets betekenen voor de gezondheid van de bewoners in Amsterdam Nieuw-West? Geef je dan op voor de Community Health School!

Binnen de Community Health School worden bewoners en studenten opgeleid tot gezondheidsambassadeurs. Dit betekent dat je samen op onderzoek uitgaat om te kijken wat er nodig is om de gezondheid van inwoners van Nieuw-West te verbeteren. Vervolgens ga je aan de slag om dit plan in de praktijk uit te voeren. Op deze manier vergroot je je netwerk en leer je van en met elkaar, een hele mooie kans!

Het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten. Je krijgt gastlessen over interessante onderwerpen zoals wijkopbouwwerk, gezondheid, voeding, leefstijl en geluk. Deze gastlessen worden verzorgd door partners uit het vakgebied, zoals het RIVM, de GGD Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

Studenten en bewoners vormen teams en gaan samen de uitdaging aan om nieuwe ideeën te ontwikkelen om de gezondheid te bevorderen en deze uit te testen in de praktijk.

De Community Health School komt voort uit een samenwerking tussen de Gezondheidsambassade, bewonersorganisatie st. Eigenwijks en de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam.

Ben je benieuwd naar wat er binnen de Gezondheidsambassade al gebeurt? Kijk dan op: https://gezondheidsambassade.amsterdam/

Praktische informatie:

Bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagen van 17.30 tot 20.00 (inclusief soep en brood). De eerste bijeenkomst is op dinsdag 2 februari. Zie het schema hieronder voor een compleet overzicht van de data.

Locatie: De Serre, Pieter Calandlaan 258a. Indien door de Coronamaatregelen geen bijeenkomsten op locatie kunnen worden georganiseerd hebben we een online alternatief!

Aanmelden

Ben je inwoner van Amsterdam Nieuw-West? Meld je dan aan door een mail te sturen naar karin@eigenwijks.nl of WhatsApp/bel 06-33319686.

Ben je student Voeding en Diëtetiek en geïnteresseerd in dit project (Gezondheidsbevordering)? Stuur dan een mail naar Anouk van der Steen: a.van.der.steen@hva.nl

Programma CHS versie 2

Programma CHS versie 2

 

Website: Vensterwerk