Vrijheidsmaaltijden Nieuw-West

Afbeeldingsresultaat voor vrijheidsmaaltijd

Vier de Vrijheid met deze Vrijheidsmaaltijden
Op vijf mei is het weer zo ver. In Nederland vieren we dat we dit jaar 73 jaar bevrijd zijn. Hoe dat beter te doen dan onder het genot van een hapje eten? Hieronder zijn alle maaltijden in Nieuw-West per wijk weergegeven, mis er geen!

De Aker
11.00- 13.00 uur Huis van de Wijk De Aker (Noorderakerweg 2)

Thema van de brunch is De Lieve Stad, zoals onze Burgemeester van der Laan dat zo mooi zei. We gaan kijken naar een documentaire over de bevrijding met een heerlijk kopje koffie/thee en aansluitend gaan we brunchen. Na de brunch gaan we proosten op onze vrijheid en deze Lieve Stad en een half uurtje dansen op bevrijdingsmuziek.

Geuzenveld
12.00 Ontmoetingscentrum De Plint (Cornelis Outshoornstraat 126)

Kom naar het Bevrijdingsbuurtfeest met muziek, eten en drinken. Breng deze dag niet in eenzaamheid door. Voor slechts €6,- kunt u genieten van een heerlijke, gezellig maaltijd inclusief consumptie.

Sloten & Nieuw-Sloten
16.00 – 23.00 uur Huis van de Wijk België (Hageland 117-119)

Het thema van de Vrijheidsmaaltijd is de Lieve Stad. Onder leiding van gastspreker Willem Griffioen gaan we in gesprek over dit thema. Wat is een Lieve Stad? Bestaat er wel een Lieve Stad, of zijn er alleen lieve mensen? Daarna gaan we aan tafel om te genieten van de maaltijd bereid door diverse kookgroepen. De avond eindigt met muziek. U kunt reserveren door te bellen naar 020 617 8235 of te mailen naar belgie@impuls.nl.

Slotermeer
15.00 – 19.00 De Hippe Heks (Jan de Louterstraat 13)

We zullen samen naar de Nederlandse oorlogsfilm Süskind kijken over de bevrijding van kinderen. Na afloop van de film zullen we samen hierover in gesprek gaan, en om 17.30 wordt de Vrijheidsmaaltijd geserveerd. Aanmelden kan via info@hippeheks.org.

16.00 – 21.00 StreetArtMuseum Amsterdam (Immanuel Kanthof 1)
Vind jij Amsterdam ook de ‘lieve stad’ die Eberhard heeft achtergelaten? Kom dan bij het SAMA praten over dit thema. Neem een voorwerp mee waaruit blijkt dat Amsterdam voor jou een ‘lieve stad’ is. Geniet van live muziek, en een lekkere barbecue (ook halal en vegetarisch beschikbaar).

17.00 - 21.00 Van Eesterenpaviljoen (Noordzijde 31)
Pim Ligtvoet vertelt over zijn boek ‘In de Schaduw van de Oorlog’. Wat gebeurde er rondom de Sloterplas in de donkere oorlogsjaren? Het ZID theater komt langs met verhalenvertellers en het onderwijsinitiatief Oorloog in mijn Buurt doet ook mee. Entree is gratis, als je wel zelf wat te eten meeneemt. Reserveren kan via de website van het Van Eesterenmuseum.

Website: Vensterwerk