Tiende editie Rembrandtparkfestival

De tiende editie van het Rembrandtparkfestival is aanstaande zondag 4 oktober tussen 11.00 en 18.00 uur. Het festivalterrein met muziek, theater, kunst, cultuur en lekker eten loopt deze keer in een route (parallel aan de Orteliuskade) van kinderboerderij De Uylenburg tot Bouwspeelplaats ’t Landje. Dit vanwege een grondige renovatie van het voetbalveld. Dat verandert natuurlijk niks aan de sfeer! Want zoals gewoonlijk is iedereen van harte welkom om te genieten van dit gratis evenement voor jong en oud.

Op het hoofdpodium start Branko het festival met zijn uit de Balkan afkomstig accordeonklanken, die je regelrecht in je ziel raken. Later kun je er onder meer ontspannen tijdens een workshop Chi Kung van Cosima Scheuten, buikdansen en genieten van optredens van Lara & her Voice Kids Frends, Sahara Dance en  singer-songwriter Hans van Raam. De stadsdeelvoorzitters van West en Nieuw-West zijn ook van de partij en verrichten rond half drie de officiële opening van het Rembrandtparkfestival. Zoals gewoonlijk sluit het Olympia circus het Rembrandtparkfestival af met duizelingwekkende en edgy acrobatiek die je het park uitblaast!

Het hele festivalterrein is weer gevuld met leuke belevenissen en avonturen. Dompel je even onder in de mystieke wereld van het Illuseum of drink een vers sapje dat is geperst door vluchtelingen van de We are Here groep. Weleens een 7 meter hoog Amsterdammertje geheel verpakt in regenboogkleuren van Vincent van der Kaap gezien? Check dan de Pink West en Nieuw-West plek. Frank Sinatra en zijn altijd hongerige haai schijnen ook te komen. Hartewensen kun je achterlaten bij de wensboom of vragen aan een fee.

Er is zoveel te doen!...
Vintage scoren? Rollebollen in de hooibaal? Bollywood demonstratie, een hotdog kopen en de ‘Hotdogs’ uit het asiel ondersteunen. Een toeristische rondvaartboottocht door de Amsterdamse grachten meemaken in het park? Kroatisch wijntje proeven? Kortom: kom proeven, voelen, zien, wroeten en meedoen. Laat je verbazen, verwonderen en overdonderen door je buren uit Amsterdam West en Nieuw-West.

Achtergrond van het festival
Het is alweer de tiende editie van het gratis Rembrandtparkfestival, waar vermaak is voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Er is voor ieder wat wils: van pony rijden voor de kleintjes tot muziek- en dansoptredens en spannende theatervoorstellingen. Wie gewoon zin heeft om te ontspannen kan ook lekker een kleedje uitrollen op het gras en van een afstand genieten.
De stadsdelen Nieuw-West, West, woningcorporatie Eigen Haard en de Meervaart hebben geld en hun expertise beschikbaar gesteld voor de uitgebreide programmering en kraampjes. Bewoners bemannen en organiseren het festival samen met GroenGras en Eigenwijks.

Volg het festival ook via facebook.com/Rembrandtparkfestival

Website: Vensterwerk